středa 14. dubna 2010

Seznamte se, moji psi ! II


Dnes byla sluníčková středa.Tedy alespoň pro mě a mé dvě dandí holčičky Míšu a Pusinku.Jsou to obrovská srdce na dlani.Moje dandičky pracují jako canisterapeutičtí psi.Mají rádi společnost dospělých, kteří jejich pomoc potřebují, ale jejich největší vášní jsou děti.Pravidelně docházíme do třídy Sluničko v jedné mateřské školce u nás.Je to speciální třída pro děti s kombinovanými vadami a jsou zde děti od nejmenších až po předškoláky.Každé z nich je úžasná osobnost, veliká duše a ještě větší srdíčko.Těší se na naše návštěvy, počítají v kalendáři s paní učitelkou kolik ještě dní, než zase Pusinka s Miškou dorazí, kreslí jim obrázky a co je nejdůležitější, jsou z našich návštěv plné nových zážitků a lépe zapomenou na své "hendikepy" a pejskové jim pomaličku pomáhají překonávat veliké překážky.Všechny tyto děti, jejich rodiče, paní učitelky i každý z nás, kdo stojí na straně "barier" mají můj obrovský obdiv a moji obrovskou úctu.

Dnes jsme hráli různé hry, děti vodily pejsky "na procházku", což mají moc rády.Jako novinku jsme zařadili hru na "ojídanou".Bázlivější děti se nejprve zdráhaly, ale pak je to tak moc chytlo, že nám došly psí pamlsky.Děti ležely na podlaze a já jim pokládala na bříška , nožičky a kdo se odvážil i na čelo pamlsky a holky je "ojídaly".Byla veliká legrace a nová hra měla nad očekávání úspěch.


Malá Pusinka, já si tě budu hladit!


Nejmenší mazlíček dostal odvahu a dává Pusince pusinku.

Mám tyhle naše pravidelné středy ráda.Myslím, že energie proudí oběma směry a já jsem šťastná, že mohu alespoň maličko udělat někoho veselejším a šťastnějším a jsem ráda, že je to na světě zařízeno tak, že všichni tihle malí berou svůj osud statečně a vlasně ani nechápou, že je něco jinak.Mám ráda všechna ta "Sluníčka" a jsem tak šťastná, že mohu s pejsky být součástí jejich života.

Dnešek byl také velikým dnem pro naše štěňátka.Přijela k nám paní Dáša, budoucí majitelka jedno z chlupáčků.Paní Dáša je veselá a miluje dandíky až za hrob! Měla dlouhé roky svého Lojzíka, dandíka pepřáka , který nedavno odešel do psího nebe.Paní Dáša byla první "štěněčí " oficiální návštěva.Chlapíci byli nadšeni dalšími dlaněmi, které umí krásně drbat, statečně zapózovali na chartných nožkách, aby se rychle rozplácli zpět do měkkého.Damiánek byl tak blažený, že vydal i cosi, co znělo jako štěkot.Paní Dáša má nejen krásného ducha, ale i velice šikovné ruce.Našila všem našim psům úžasné a originální hračky. Každá je jedinečná a každá má velikého ducha.Mám ráda paní Dášu.

9 komentářů:

  1. Jéje, tak to je paráda, že se věnujete canisterapii:-)Máte můj obdiv, je to moc záslužná činnost. Do školy k Járovi taky chodí paní s pejsky a děti se na ně pokaždé moc těší.

    OdpovědětVymazat
  2. Moniko, můj obdiv máte vy i Jára!
    V.

    OdpovědětVymazat
  3. Vladěnko, klobouk dolů - jsi báječná! Kéž by takových lidí jako jsi Ty bylo víc! Až mám slzy na krajíčku po přečtení Tvých řádků plných lásky a radosti, které rozdáváš dětičkám, které ji tolik od okolního světa potřebují. A Miška s Pusinkou to jsou prostě pašáci!!!
    Příjemný večer, Martina
    (tak už znám Tvé středy, čtvrtky ....jsi podnikavá, to se mi moc líbí)

    OdpovědětVymazat
  4. To je báječná akce. Canisterapie je skvělá. A ti pejsci úžasní:-)Působí to na mě i přes obrázky. Děláte moc krásnou věc:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vladi, tvůj "blogík" si většinou čtu před spaním - je to taková příjemná tečka za uplynulým dnem a vždy mě to dostane do takového správného rozpoložení, že se neodebírám do svého lože rozladěná či dokonce naštvaná (děti mi dávají poslední dobou pěkně zabrat), ale naopak - cítím se usmířeně a dá se říci, že až spokojeně. Jsem moc šťastná, že jsem díky dandíkům získala tak úžasnou kamarádku ...... a vůbec - děkuji bohu za všechny Zvoníčky! :-)) Marcela Pešanová

    OdpovědětVymazat
  6. Vladko, je to skvělé a jsem moc ráda, že jsi obrázky z canisterapie zveřejnila. Potřebujeme co nejvíce informací, je to můj tajný sen. Ráda bych s Nely.
    A pani Dáše přeju at se ji s novým krásným Damíkem žije krásně, každopádně hraček bude mít štěník dost :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Vlaďko, to je super.Právě Tebe jsem si u canisterapie představovala:o))!!Máš můj velký obdiv a poklonu.Opět Tvoje počteníčko bylo úžasné.Vždy zahřeje u srdíčka:o)a myslím , že nejen mne .Měj se moc hezky.F.

    OdpovědětVymazat
  8. Moc vám všem děkuji za milá slova.
    Liduško to je báječné, že o tom uvažuješ.Moc držím palce.
    Marcelko, jsi úžasná a Tvoje slova mě dojala.Mám Tě ráda statečná bojovnice a vím, že nebojuješ jen se svými puberťáky! :o)))

    OdpovědětVymazat
  9. Není co dodat...nesmírně cenné je, když věci mají smysl.

    OdpovědětVymazat