neděle 25. dubna 2010

Neděle v kruhu rodinném

Dnes byla moje krásná něděle.Slavili jsme moje "xcátiny" s rodinou.Přijeli rodiče, Honzík a Ondra s Kačenkou.Bylo opravdu kouzelné počasí a tak jsme mohli být celý den venku.Moje lehce depresivní nálada je konečně ta tam!Asi to byla momentální krize osobnosti ?!
Menu: hovězí polévka s masem a nudlemi, vepřové závitky zapečené se šlehačkou , žampiony na cibulce a rozmarýnu na listu hlávkového salátu, šťouchané brambory, ledový salát s ředkvičkami, poté káva a medové řezy a báječný dort od Kačenky za " studena " s rybízem! Velice osvěžující!

Tatínek s maminkou jsou již ve " věku", ale pořád žijí svůj život naplno.Tátovi je téměř osmdesát a mamince o deset méně, ale jejich život je plný aktivit, stále pracují ve své milované profesi.Oba jsou lékaři.Maminka diabetolog a táta onkolog.Obdivuji je!Doufám, že i já jsem geneticky podědila tu úžasnou empatii a lásku k druhému.Mám tolik ráda své rodiče a doufám, že i moje děti budou jednou cítit to samé k nám.Život je krásný, když máme ten dar mít jestě v mém věku tátu i mámu.Jsem ráda, když je mohu hostit a rozmazlovat a dávat jim najevo, jak moc pro mne znamenají!Můj pan Pepa takové štěstí neměl, ale snažím se, co to dá, abych mu to i s celou další rodinou vynahradila.

A štěňátka! Celý den byla s námi venku.Porvé na trávě, poprvé na zahradě a poprvé si mohla vyzkoušet, jak daleko je nožky donesou!
...a poslední fotka je srdíčková ! To je Honza.Ještě můj malý studentík, srdíčko na dlani, vášnivý ochotník, milovník divadla, kytarista ve skupině Zamčená hlava, milovník zvířat a psích útulků a dnes mě postavil před hotovou věc a vyrukoval s tím, že 22.6. odlétá na měsíc do Toronta!Tak tady teď sedím a snažím se vzpamatovat.Myslela jsem si, že mám jenom jednoho syna dobrodruha.Ondrovi cesty za poznámím jsem se musela také naučit akceptovat.Už jsem přežila témeř všechny země v Evropě, Nový Zéland, TaiPei, Bali,Bankog,Libanon a další.Ondra je vášnivý cestovatel a milovník moderní grafiky a stále prahne po poznání. Honzík se evidentně vzhlédl ve starším bratrovi a matko, poper se s tím ! Ach, jak pravdivé : " Malé děti malé starosti!"

6 komentářů:

  1. No maminko, lepší než uzamčený nesnesitelným režimem. Honzík se otrká, je nutné ty křídla roztáhnout a okusit svět. Stejně jako i naše Eva tá míří na Americký východ. Jo taky jsme koukali, no mládí vpřed :o)
    A je prima mít normální rodinu :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vladěnko, ááách jooo, jestli nás tohle čeká :o( úplně Ti rozumím, i když naše holčičky jsou ještě maličké :o) Ale máš šikovné a chytré syny, Honzík se jistě neztratí ba naopak, další ohromná životní zkušenost!
    A narozeninové menu jsi vymyslela báječně, musel to být moc prima den.
    Ať je i pondělí příjemné, Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Neboj,to Honzík zvládne.A maminka následně také:O)).Bojíme se o ně všechny a trneme a trneme ,ale vše dobře dopadá.Jinak gratuluji k narozeninám!!A jak napsala Aranelka," mít prima rodinu",je báječně:o))Krásný nový týden,F.

    OdpovědětVymazat
  4. Tsss...drzoun jeden :-D Tohle si snad náš Jonášek nedovolí , chi chi...

    Moc ti přeju úžasnou rodinu. Z každého tvého slova je znát, jak jste si blízcí a jakou v sobě máte oporu.

    OdpovědětVymazat
  5. Musel to být báječný den! A je krásné, mít fajn rodinu pohromadě!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná oslava, menu originální, určitě i výborné:-) Je bezvadné, že takhle držíte pohromadě! Honzovi přeji šťastnou cestu, pěkné zážitky a hlavně šťastný návrat

    OdpovědětVymazat