neděle 18. dubna 2010

Konečně jaro!

Dnes bylo kouzelné počasí.Asi byla ta zima opravdu moc dlouhá a sluníčka pomálu.Nemohla jsem dnes dospat.Pan Pepa zůstával věrný naší nedělní tradici, spát a spát a spát.Mě to dnes nešlo.Okna z ložnice vedou na východ a sluneční rošťák mě od rána šťouchal do peřiny, posílal ke mně přes okna sluneční prasátka a doslova volal : " Tak už vstávej, svítím tu jen pro Tebe !".Pejskové byli také nějak aktivním a celý dům se natřásal jejich štěkotem.Musela jsem vstávat.
Poprvé jsem vyrazila na zahradu se smečkou v závěsu jen v papučích a županu.Bylo to milé.Ptáci zpívali a všude to vonělo jarem.Sedla jsem si na houpačku a nechala se hladit slunečními paprsky.
Chlupáči mi leželi u nohou a asi cítili moje pokorné naladění a rozjímání , že se ani příliš nedožadovali pozornosti.Mám ráda tahle svoje rána.Jsem ráda za naši klidnou samotu, za soukromí naší zahrady.Hurááááá je jaro!
Udělala jsem rychlý oběd a hned po něm jsme vyrazili na veliký psí výlet.Těšila jsem se , že s námi pojede i Honzík, ale nakonec musel na divadelní zkoušku, kterou na rychlo přesunuli z podvečerních hodin.Honzík miluje divadlo a je vášnivý ochotník.Mají výborný soubor a právě zkouší svoji první autorskou hru a premiéra se blíží. Tak jsme vyrazili v tradiční sestavě pan Pepa, já, Miška, Baldík, Eda, Pusinka, Bazalka a Miro Šmajda , tedy malá Tess.Tuhle přezdívku si vysloužila, když sledovala Superstar a začala při vystoupení slovenského talentu hlasitě výt a výt a nebyla k utišení.Asi ji blonďatý idol zcela uchvátil!

Na výlet s námi jela i naše maminka Bazalka.Poprvé po měsíci na chvilku opustila své dva klučíky.Bazalka je krásná a je skvělá máma.Procházku si moc užívala.

A tohle už je naše Miška.Její typické plné nasazení, ať dělá, co dělá.Míša je veliká osobnost a vůdce naší smečky.Výlety jsou její vášní.

Tohle jsou dopady větrných smrští.U nás se jich přehnalo několik a lesy ještě stále nesou jejich následky.Ač se odpovědní snaží sebe víc, stále ještě není vše odklizeno.

A pozor! Pusinka.Je to zvídavý pejsek a dnes usoudila, že je již dost teplo na koupání.Nejprve potůček opatrně testovala a asi měla voda tu správnou teplotu, protože nakonec si tam lehla. Sladká moje!
Tess dlouho přihlížela ze břehu a konec se také osmělila.Chodila velice opatrně a dlouze přemýšlela, zda jsou mokré tlapičky příjemné čí nikoli.Nakonec zvítězila žizeň.

Tohle je celá naše parta!Zleva Míša, Pusinka, Tess, Bazalka, Eda a Baldík.

Krásná Tess! Je kouzelná.Umí mluvit, zpívat a miluje lidské zvuky.Je mladá, ale velmi hrdá a bude to jistě v dospělosti veliká osobnost.

Tak tohle je létající dandík.Tessinka zkouší, zda by nevypadala lépe s ušima nahoře.Rozmluvili jsme jí to! Dandík je přeci pes "klapouchý"!


Petrův klíč dnes opravdu definivně odemkl přírodu.Mám je moc ráda.Mají své kouzlo a jako by si každá ta křehká kytička nesla veliké tajemství .Velká tajemství bývají zamčená a příroda tajemná je.Která kytička by se lépe hodila k jejímu odemykání.Mám ráda petrklíče.Mám ráda i tajemství.
Edík. Jeho nezkrotný temperament se projeví na každém výletě.Bídák, vždy nám zdrhne! Je to lovecký pes a dlouho jsem ho cvičila.Trávili jsme dlouhé hodiny v lese, učili se poslušnosti, naslouchat okolí, vydržet v klidu na odložení a umět chodit po barvě ( v myslivecké hantýrce je to nakapaná krev).Je skvělý lovecký pes.Jenom pořád nemůže pochopit, že nemusí zdrhat za každou srnčí sukní! A trestejte psa za něco, co jste ho dlouho učili a za co jste ho chválili.Nejsem myslivec, ale asi se budu muset kvůli Edovi stát :o)))))) Dopřála jsem mu tu radost a nechala plně rozvinout jeho lovecké pudy a on je teď chce využívat.

Bylo to krásné nedělní odpoledne.Pejsci se vyběhali, užili si, zalovili a začuchali v novém revíru.Mám tak ráda tuhle svoji huňatou partu.Je to šest osobností a každá je jedinečná a díky nim je i můj každý den jedinečný.Naložíme psi do našeho velikého auta, pan Pepa si sedne za volant a já si na svém sedadle vedle sním a dívám se po kraji, který mám tak ráda a nic mě nechybí.

6 komentářů:

  1. Ta Vaše smečka je úchvatná. Moc se mi líbí a strašně mě baví číst jejich zážitky. Zjevně to byla super neděle. Také mě potěšilo sluníčko, už bylo načase, aby nás zahřálo. A též mě zaujal Honzík jako ochotník. Také mám takové sklony, i když víc to asi režíruji a sepisuji pro děti. Ale náměty na hry či nějaké tipy bych si ráda vyměnila. Inspirace pro divadlo není nikdy dost. Kde hraje? My v Kobylisích v Jiskře. Hezký zbytek neděle a děkuji:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vladěnko, po ránu takové nádherné počteníčko!!!!!Měli jste super neděli.Ty,Pepa i Vaše banda jste úžasní!!Krásný nový týden přeji "celé bandě",F.

    OdpovědětVymazat
  3. Milá Vladi, máte u mě na blogu překvapení. Zuzka

    OdpovědětVymazat
  4. To je úžasná banda! :-) A moc mě pobavil Miro Šmajda :-D.

    OdpovědětVymazat
  5. Taky se mi nejvíc líbí fotky, kde je celá tlupa pohromadě:-)
    Vlaďko, i u mě něco máte:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo a až budou lavičky, ty já Vlaďko miluju :o)
    Krásná neděle tam u Vás a z Tess je krásná blondýna žádný Šmajda bych řekla

    OdpovědětVymazat