úterý 27. dubna 2010

Je třeba si udělat radost!

Dnes jsem měla krásný den.Počasí u nás nebylo nic moc, ale ani to mě a moji kamarádku Moniku neodradilo od naší cesty do kouzelného zahradnictví v krkonošském podhůří.Monika je stejný fanatik na kytičky, byliny, dřeviny, čarovějníky, růže , jehličnany , listnáče a vše, co se dá pěstovat, tvarovat, krášlit, co dá jako odmněnu plod, krásný list nebo třeba i barevnou šišku.Jsme obě v klubu "zahrada je vášeň, radost, odpočinek, dřina a nekonečné hodiny práce na jejichž konci je krásný výsledek často mnohaletého snažení".Naše milované a velice oblíbené zahradnictví je v podhůří Krkonoš, kde mladí manželé -oba zahradní architekti vytváří úžasné arboretum okolo kouzelné roubenky, kde žijí se třemi malými dětmi a snaží se nás nadšence a laiky něčemu přiučit a dobře poradit a umožnit všem zájemcům, aby viděli to, co si kupují v reálné podobě na jejich božské zahradě.Jezdím sem již několik let a vždy jsem nadšená, okouzlená, poučená a vím, že vybraný nový přírůstek do zahrady bude krásný a vyroste, protože byl pěstován v tvrdých podmínkách podhůří a nějaký rozmar počasí ho nemůže rozhodit!
A to jsou mé dnešní úlovky.Vřesy, skalničky, růžová hortenzie, bílá a růžová pivoňka, čechravy, hořce,zběhovce modré a bílé a můj vrcholný kus je japonská azalka s panašovaným listem a ostře červeným květem!Kouzelná kráska, která bude mít čestné místo na zahradě!

Koupila jsem i bylinky.Mám je moc ráda! Nevydržela jsem a ještě v podvečer jsem osázela bylinkář.Levandule, oregano, thymián, ....
A dnes se také na zahradě probudila moje chlouba a kráska z krásek nejkrásnějších! Dívám se na ní z okna kuchyně a je to skutečně pohled přímo božský!Škoda, že kvete jen krátce! Mám tak ráda svoje sakury a mandloně!
A na závěr! Pan Pepa měl dnes opravdu hodně práce.Operoval ! Ráno kočičku, co nechtěla porodit normálně a musela na císařský řez a v podvečer kočičku, která si vymyslela zánět dělohy.Můj pan Pepa je trpělivý a šikovný.Večer jsem seděla u něho na ambulanci a dívala se , jak zručně a přesně si poradí s kočičím trápením.Mám ráda svého pana Pepu, protože je to chlap na svém místě a jeho práce, je jeho koníčkem! Tak by to mělo být, si teda myslím!...:o)

7 komentářů:

  1. Ahoj Vlaďko, tak to je opět krása. Překrásné zahradnictví. Já vím práci to dá velikou ale výsledek je krásný, viděla jsem. My paneláčkoví můžeme závidět. Brala bych alespoň ten překrásný bylinkáč.
    Pepa je muž na svém místě, je to moc dobře když člověk svoji práci dělá rád a navíc je jeho koníčkem. Je to paráááda.
    Na sobotu se taky těším, uvidíme se a popovídáme :o) Jinak, ještě, že jsem Holy nehlásila, výstavy v Praze se odehrávají vždy na její povel. Má prostě opět své dny no

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vlaďko, to je krása!!Nejen tvoje psaní,ale i zahradničení (a poznatky o něm) je skvostné(nádherné fotečky to jen potrhují).Jsem moc ráda(a bylo mi ctí), že jsem mohla p.Pepu aspoň po obrázku poznat.Krásné slunné dny Vám oběma :o),Flo

    OdpovědětVymazat
  3. Úchvatná zahrada...hned bych si na ní dala kávičku v nějakém měkkém pohodlném křesílku !

    OdpovědětVymazat
  4. Jo a moc děkuji za návštěvu u mě i za krásná slova.....

    OdpovědětVymazat
  5. Tak už jsem Ti chtěla psát, že závidím tu nádhernou skalku a zahrádku ;o) Musí to tam být nádherné ... Pan Pepa musí být úžasný a je dobře, že ho tato práce baví a dělá jí s láskou, jinak by to snad ani nešlo.... a ta mandloň? Je nádherná ...

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Vladěnko, no to je náramná radost, také občas raději do zahradnictví než do butiku :o) To vaše krkonošské vypadá pohádkově. To budeš na zahrádce řádit viď. A pan Pepa opravdu velký šikula!
    (klikla jsem si na komentář, že Ti napíšu a koukám na fotku z terásky na předešlém příspěvku a co nevidím - nová police na květiny - že je to ona - vypadá skvěle a úžasně tam padne - Ty jsi žena činu viď :o)
    Hezký večer, Martina

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj všechny! Moc děkuji za milá slova a ráda bych vás všechny pozvala! :o)
    Martinko, moc díky za inspiraci! Regál jsem dostala k narozeninám! Báječný dárek.Mám z něho velikou radost!

    OdpovědětVymazat