středa 7. dubna 2010

Čtvrtek


Mám ráda čtvrtek.Jsem "čtvrtkový"typ.Znamená pro mě už předzvěst víkendu, ale ještě nijak neukrajuje z hodin zaslouženého volna.Mám ráda i čtvrtek ve své práci.Pracuji v malé lékárně v malém městě.Znám téměř každého, kdo k nám chodí.Znám jeho osud, znám jeho trápení i radosti a po těch mnoha letech už vím, že někdy léčí i dobré slovo.Vím, koho musím vyslechnout, koho se zeptat na vnoučky, s kým se nepouštět do diskuzí a koho stejně moje rada neuspokojí a vynadá mi do zlodějů a přidá si poznámku, že celý život si platil a teď , když je nemocný, musí tolik doplácet na léky.Vím po těch letech, že čím více je člověk nemocný, čím větší je jeho trápení, tím větší je jeho pokora a nad nějakým doplatkem mávnou rukou a se slovy: "... a co můžu dělat...", přehodnotí domácí rozpočet a ušetří někde jinde.
Mám ráda svoji práci, protože je každý den jiná a každý den díky ní mohu potkat někoho nového a zajímavého.Mám ráda svoji práci, protože voní.Voní po bylinkách, voní po mastičkách, voní po nových poznatcích a přináší mi radost a uspokojení.
Dnes bylo venku tak krásně, ale já měla dlouhou směnu a tak jsem si sluníčko užívala jen za oknem.Lidé přicházeli a odcházeli a čas utekl tak rychle, že najednou byl konec.
Mám ráda čtvtek i proto, že je to můj den s " osobním volnem".Co to je? Je to opravdu osobní volno, které mohu trávit sama pro sebe a dělat to, co mě udělá radost.I můj pan Pepa má osobní volno a proto asi bude milovat středy! ( A jak je tráví?Chodí s kamarády na squash a pak na dlouhé pííííívo, aby doplnili tekutiny!:o) )
Já osobní volno trávím cvičením.Roky jsem chodila na aerobik, ale nějak mě už to " hopsání" nedělalo dobře a dlouho jsem hledala vhodnou alternativu.Nakonec jsem našla cvičení s "powerbolem" a pilates.Úžasné a plné energie a na dlouho! Tedy pro mě na týden...
Můj pan Pepa mě rozmazluje a když přijdu večer domů, čeká na mě vana plná horké vody a voňavou pěnou a něco báječného k zakousnutí.
Čekají na mě i moji milovaní psi a možná trošku žárlí na moje osobní volno a tak, když tu ted´ sedím a píšu mám pod nohama šest klubíček a šest jazýčků , co mi olizují nohy a krásně hřejí a já zase musím říci, že dnes byl krásný čtvrtek!
















7 komentářů:

  1. Vladěnko, moc Vás zdravím a přeji pěkný pozdní večer :o)
    To jsem si krásně početla, nejprve mě napadala krásná, voňavá po mastičkách a milá paní Lékárníková. Přesně taková, která se objevuje ve starých dobrých českých filmech (a ty já moc ráda).
    Je moc hezké, že jsi se naučila vyřadit čtvrtky pro sebe, to je pro člověka hodně důležité a ta koupel na závěr a věrní pejsánci.... to nemá chybu :o))
    Krásné nejen čtvrtky přeji, Martina

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji Martinko a přeji také krásné dny!
    V.

    OdpovědětVymazat
  3. Vladi,mne napadlo to samé jako Martinku(máme tady totiž hodně starou lékarnu-s šuplíčky a váhami,atd..,tak úplně Tě v ní vidím:o)....Po náročném dni,mít osobní volno aspoň na chvilinku je potřeba,prostě mít čas jen pro sebe a jen tak si užívat..A závěr dne také neměl chybičku,achchh..Krásný víkend nejen Tobě,ale i šesti klubíčkům a p.Pepovi...Flo

    OdpovědětVymazat
  4. Vladěnko, moc se omlouvám, ale vracím se na Váš blog, neboť jsem si až zpětně uvědomila, že jsem Vám v komentíku vykla-tykla, jsem to ale .... :o)
    Mějte fajn den, Martina

    OdpovědětVymazat
  5. Marti, budu ráda, když si budeme tykat, není zač es omlouvat! Ahoj všechna děvčata, já jsem Vlaďka!
    Právě tady sedím mezi šuplíčky!
    V.

    OdpovědětVymazat
  6. A já tady kousíček závidím tu krásnou lekárnu s šuplíčkama a hlavně skleněnýma dozičkama a tu vůni a taky čtvrtek pro sebe. Ne, že bych si čas pro sebe nenašla, jen ta moje práce je trošku bláznivá, no naše domácnost tím pádem nemá ten "řád" jak pravila tuhle Maruška. Jenže já jsem ráda, že práci mám i takovou a i ji mám ráda a čas pro sebe mívám někdy ve čtvrtek někdy v úterý, no však víš. A krásně píšeš :o)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahooooj Vladí, tak mezi šuplíčky, voňavé bylinky a mastičky spousty pozdravůůůů :o) Martina

    OdpovědětVymazat