pondělí 31. ledna 2011

Pro dědečka...

Milý dědečku, není den, abych na Tebe nemyslela. Každý den narazím na tolik věcí, které mi Tě připomenou. Jsou věci, které bych udělala jinak než ty, jsou věci, které bych s Tebou tak ráda probrala a znala Tvůj názor ...
Měl jsi tak rád psy.Měl jsi za svůj dlouhý život jen jednoho, ale mluvil jsi o něm až do své smrti.Udělal jsi tolik dobrého za život a i pes paní farářky Muchtar, které ho jsi na stará kolena tak rád venčil,na Tebe jistě s láskou vzpomíná. Pamatuji se , že se ho každý bál.Byl divoký a nezkrotný a musel být stále na provaze.Paní Abdul Hasan na něho nestačila a pes pouštěl hrůzu.Ty jsi ho zvládl a vedle Tebe se choval jako beránek.Stále vás vidím, jak jdete cestou k lesu pán a jeho pes.Možná Ti připomněl Tvého vlčáka, co jsi měl s babičkou. Pes vidí lidskou duši a ty jsi tu Muchtarovu učaroval.

Dědečku, já mám doma psů sedm a žije se mi s nimi nádherně. Kdybys nás viděl, líbilo by se Ti to.
Jsou věci, které si v sobě neseme od dětství a milovat vše živé nás pravděpodobně musí někdo naučit.Byl jsi dobrý učitel. Dědo, mám Tě moc ráda!

6 komentářů:

  1. Hezké vyznání pro dědečka. Také na toho svého často myslím, ale takhle hezky bych to nenapsala.

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherný dopis a krásní hafánci!

    OdpovědětVymazat
  3. Vladěnko, dědeček je v nebi na svou vnučku pyšný!!!

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkné zimní fotky a krásné vzpomínání...
    Dneska jsem si na tebe Vlaďko vzpomněla. Ve škole byla paní s 2 psy, poprvé jsem viděla canisterapii na vlastní oči a bylo to moc krásné. Jeden pes obcházel děti, ty ho hladily a druhý, ani nevím co to bylo za rasu (hubený, dlouhé nohy, písková barvy) ležel a hladily ho dětské ruce všude kolem:-) To bylo všude lásky a rozzářených očí:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Vlaďko krásné vyznání dědečkovi ! škoda, že já tak nemůžu psát o tom svém. Ale co, děda neděda, Holynky miluju a nejen je :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Měla jsem taky moc prima dědu.krásné vyznání.

    OdpovědětVymazat