neděle 1. května 2011

Byl první máj, byl lásky čas...

Mám tak ráda jaro a všechny jeho barevné výbuchy, vůně a dar nového probouzení. Hodně jsem fotila, ale nebyl čas fotky zpracovávat a aktualizovat. Máme na starosti velký dům, zahradu, naše psy a už také rodiče a jejich zahrady, domy a chalupy.

Velikonoce jsme trávili na horách na chalupě. Bylo stále co dělat a mám dobrý pocit, že jsme to docela zvelebili. Táta s maminkou už nezvládají a je tedy na nás tenhle rodinný poklad opatrovat. Děláme to rádi. Všichni to tady milujeme. Chaloupka je radost, pohoda, vůně starého a veliký odkaz. Každý trám, každá dlaždice je dílem rodiny, předků a atmosféra, která tady dýchá je zavazující pro další generace.
... i pejskové to tady milují.
... a tady vás vítám u nás doma na zahradě. Mám tak ráda každý koutek téhle země. Všude je naše práce, trpělivost a každá kytka i strom kvetou nám pro radost.
Mám ráda tohle období. Období azalek a rododendronů. Každý rok jsem ohromena tou záplavou barev a nádherných květů a každý rok se nemůžu vynadívat .o)
... houbičky, houbičky? Jsou dárkem od mých kamarádů k narozeninám. Trůní si pod sloupovým jalovcem. Je to originální dílo od řezbáře Roberta Musila, který nám dělal i dandí lavičku. Sálá z nich energie dřeva a hlavně lidské práce a tvořivosti.



A tady vítejte u nás. Vymalovali jsme celý dům.Vše zpátky do světlých barev. Mám ráda své doma. Všechno jsem přebrala, nechala jen část věci, bez kterých opravdu nemůžu být.
Přeji vám všem nádherný květen, měsíc lásky!

11 komentářů:

  1. Vladěnko, to je nádherný příspěvek - voní kytkama i čerstvou malbou (to miluju), člověčenstvím a pejskovstvím, láskou k lidem, věcem, minulosti.
    Děkuji, krásný večer, pa Helena

    PS: jestli ty narozeniny byly teď někdy, přeju ze srdce všechno dobré!
    Pa, H.

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, moc se mi líbí byt a pejsci jsou roztomilí.

    OdpovědětVymazat
  3. VLADĚNKO, TOLIK KRÁSY. CHVÁLÍM KYTIČKY I BYDLENÍČKO. VŠE MOC HEZKÉ.
    PŘEJI KRÁSNÝ MĚSÍC LÁSKY.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  4. Vy máte tak krásné doma! Vždycky se úplně rozplývám!!! Nádhera!
    I tobě a celé tvé rodině přeji krásný květen!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné doma,nějak na to nemám buňky jako vy..ale hříbeček mám taky na Zvičince:-)

    OdpovědětVymazat
  6. krásné to máte, dýchá z toho pohoda. Normálně tady čerpám energii:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vladko, dnes jsem nahodou nasla Vas blog. Moc se mi u Vas libi, je to jako u maminek - utulne. A ta chaloupka roubenka je nadherna! Psici take, mate jich opravdu sedm? Hezky den, Katerina

    OdpovědětVymazat
  8. Vladi moc krásné...jak ty to zvládáš je pro mě záhada...já tady šudlám panelákový byt a ne vždy je vše úplně ready...přeji ti pohodové a slunečné dny :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jsem zabrouzdala do starších příspěvků a úžasně mě naladil článeček z 20.4.2010 :) Doufám,že i letos byla finanční dotace na nákupy v květinářství ha,ha...Hrozně ráda si Vladi Váš (tvůj) blog ukládám na ten můj. Musím si najít čas a pročíst si starší příspěvky:)

    OdpovědětVymazat
  10. Náádherné hotky, krásní hafánci, úúžasné bydlení!!!

    OdpovědětVymazat
  11. Vlaďko, máte krásný, útulný domov. Fotky jsou jak vystřižené z nějakého časopisu o bydlení ;-). Přeju Vám i celé Vaší rodině krásné jaro. Vivi

    OdpovědětVymazat