čtvrtek 29. července 2010

Když do zoo, tak do zoo!


Moje kamarádka Zojka rozhodla, že nastal čas prezentovat plemeno Dandie Dinmont terier na veřejnosti a pozvala nás pár zapálenců do pražské zoo.Výlet to byl krásný povedený, ale nejsem si jistá, zda úplně splnil svůj účel.
Necestovala jsem sama, ale s Marcelkou a dvěma psíky, které jsem pečlivě vybrala jako nej pro prezentaci chovu.Tentokrát snad ani nešlo o kvality exteriérové, ale hlavně o charakter a potřebu komunikace s okolím.Na výlet tedy jela Miška ( canis pes) a Bažinka ( budoucí canis).
Už cesta do Prahy naznačovala, že to bude zábavný den.Od nás po dálnici na Černý most jsme jeli stejně dlouho jako z " Čerňáku" nahoru do Troji! V autě bylo příjemně klimatizováno a cestu jsme si krátily s Mací všemožnými historkami.Psi spali a já byla ráda, že mě navigace dovedla, kam jsem potřebovala.Nepočítala jsem ovšem s tajemným poslem ze ZOO, který na nás vyskočil z příkopu a mával cedulí na odstavné parkoviště! Nutno podotknout, asi kilometr a půl od hlavní brány do ZOO!
Dobrá! Zaparkovali jsme a nechali se vláčet davem podel trojského zámku k hlavnímu vchodu do zahrady.Psi šli statečně a těšili se, co za dobrodružství jsme pro ně nachystali.
Nebudu složitě popisovat frontu ani pár vzteklounů v ní! Bylo nám přáno a setkali jsme se s ostaními kamarády a jejich mazlány! Petr " od Miji" má ZOO v malíku a tak byl naším vděčným a trpělivým průvodcem! Viděli jsme hodně krásných zvířat, prošli se tropickým pralesem, nechali si netopýry čechrat účesy a zbožně sledovali vlky!
Při všem tom lidském hemžení, jsme sledovali, jak lidé jeví zájem o partu stejných bafanů! Reakce byly různé! Jedna z nich dala naší milé Zoje hodně do " kožichu"!
Reál:
Sledujeme dění u bazénu tučňáků.Dva starší manželé nás pozorují!
Ona: "Proč ti lidé sem berou ty psy?"
On: " Asi aby se proběhli a poznali jiné lidi a zvířta!
Ona: " Já se jim teda divím! "
On: " Podívej, je jich více, to bude asi nějaký útulek na vycházce! "
To byla tedy rána! My veřejně prezentujeme tak málopočetné a široké veřejnosti málo známé plemeno a ve finále " jsme venčící útulek".
Tak nevím,zda je zoo to pravé ořechové, ale neházíme flintu do žita.
Na podzim v silnějším počtu opět vyrazíme! Pokud vás budeme zajímat a bude chtít projít zoo v naší společnosti, dejte nám vědět nebo sledujte na www.bohemiadandie.cz




4 komentáře:

  1. Jo, Praha nikdy nezklame:-( Jak zácpy, tak doprava do zoo jsou tu věčný problém. Autem nás tam nechtějí a busem je převoz jak mezi sardinkami. A vycházka útulku mě tedy dostala, jen jestli ti lidé spíš nebyli z útulku.Je tady prostě velká koncentrace hlupců a je lépe nevidět neslyšet. Pak je zologajda i Praha krásná:-) Ale psíci byli stateční, že to tak hezky zvládli. A Vy samozřejmě s nimi:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Vlaďko, děkuji za krásné povídání. Jak vidím, i ty zastáváš názor, že je třeba trocha nadhledu...
    Krásný den do útulku, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Vaší psí osvětě jsem se zasmála:-)Začátky jsou vždycky těžké, přeju, ať máte s příští akcí velký úspěch:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Útulek na vycházce?? O tom se pejskům v útulku může jenom zdát. To byli velmi moudří lidé.
    Taky se na nás v zoo s naší asistenční fenkou koukají, jestli tam není vystavovaných zvířat dost, že musíme přivézt další. :-)
    Hodně elánu do dalšího výletu přeji. Zdraví Lenka

    OdpovědětVymazat