neděle 30. května 2010

Víkend plný milých setkání

Sobota i neděle byly ve znamení nejasného počasí, ale nám se nesmírně vydařil.Sobota byla trošku smutná.Odešel od nás Dobiáš Dmýšek, náš malý šmudla.Přijeli si pro něho nový pánečci Dáša s Lubošem.Nesmírně milí lidé a Dobíšek u nich bude mít krásný domov.Jsem ráda, že jsou takoví lidé jako oni.Mají veliká srdce a vejde se tam hodně lásky.
Stejně veliká srdce mají i lidé, kteří v hořické Invalidovně uspořádali další z tradičních dětských dnů.Je to nádherný nápad setkání zdravých i postižených v krásném parku , kde nejsou žádné bariery.Ani ty skutečné , ale ani ty lidské.Vše se konalo pod záštitou Klokánku! Hluboce se skláním před všemi, kteří tyto akce již mnoho let pořádají.K výborné náladě přispívaly i písničky kapely Laco Dživipen! Skvělí hudebníci!
Děti soutěžily, jezdily na motorkách, koních, pouštěly modely letadel, vystupovaly a bavily se navzájem.Propojila se všechna srdce a vznikla krásná a přátelská atmosféra.
Jenom kvůli počasí nevzlétl slibovaný balon!Nevadí, snad někdy jindy!
No a na takové akci jsme nemohli chybět s pejsky.Bylo to milé setkání a mnohé děti daly přednost " chození s pejskem" před lákavou jizdou na koloběžce!Nakonec děti dostaly úžasný nápad a soutěžily o nejlepšího psího vodiče!Předvedly se i malé břišní tanečnice a zpěváčci z Boni Pueri.

Bylo nám tady velmi milo.Mám ráda, když lidem není lhostejno, co se děje a když můžou, tak pomůžou.Mám ráda , že naše země snad dostala rozum a jsem šťastná, jak dopadly volby.Možná to není tak zlé, jak to vypadalo a stále ještě rozum má tu sílu vítězit.Jsem ráda, že laciný populismus stál křeslo někoho, kdo urážel laciným slovem a DO ÚST BRAL TAKOVOU HANEBNOST jako " obyčejné lidi". Já i všichni tady kolem jsme obyčejní, ale máme zodpovědnost za sebe i ty okolo.Jak nechutné rozdávat pivo zadarmo a stovku za hlas!


Večer byl pak více než kulturní. Honzík a jeho divadelní soubor měly premieru nové hry.Byla jsem opět velmi pyšná na svého kulturního syna.
Divadelní soubor Ensémble UKW - tedy Ansámbl Ultra Krátkých Wln vznilk v roce 2008 a hrají převážně autorské hry.Na dnešní premieře představili " La Cosa Siciliana - Ta sicilská záležitost"
Členové souboru :Adam Kadmon ( básník,spisovatel, herec), Jan Karkoszka ( herec, básník), Anna Rosa ( můza), Tomáš Kulhánek ( herec, řidič, bavič a večný optimista), Jan Zvoníček ( herec, kytarista a také člen kapely Zamčená hlava)
Přestavení bylo krásné, ale aktéři zakázali , bohužel , fotografovat.
Zbytek inspirativniho večera dolnila autoská čtení, vystoupení dívčí alternativní pěvecké skupiny " Bratr Sokolov" a na závěr krásná a relaxační hudba skupiny Radišagoha.



Cítím se plná pozitivní energie a je mi milo žit mezi všemi těmi krásnými lidmi a doufám, že mě optimismus chvíli vydrží i navzdory počasí!


7 komentářů:

  1. Vlaďko, krásné fotky prozrazují, že víkend byl skvělý. Kulturního syna je nutno podpořit, páč nejen chlebem živ je člověk a aktivní kreativce já miluju. Takže hodně zdaru, a hodně lásky a radosti Déčkám a jejich novým rodinkám :o) (už se těším na E :o) )

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherne prežitý víkend! Veľmi sa mi páčia takéto akcie, pre ľudí s hĺbkou a zmyslom, nielen akcie pre akcie a pre peniaze, s akými sa často stretávame, keď hľadáme nejaké povyrazenie pre našich krpcov...
    Z fotiek vidím, že si si to užívala naplno:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  3. Vlaďka vážim si tvoju prácu so psíkmi, skláňam z hlavy pomyselný klobúk a prajem psíkom veľa zdravíčka. Je úžasné, ako dokážu takéto chlpaté potvorky pozitívne pôsobiť na ľudí.

    Držte sa!

    Eva

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to byl prima víkend:-) Líbí se mi, že děti daly přednost pejskům:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc Tě zdravím Vladěnko, a opět se klaním před Tvou a psí pomocí potřebným! Krásné fotografie - děkujeme. A věřím, že energie vydržíííí :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Milá Vlaďko, díky za krásnou fotoreportáž víkendu. Těm dětem-vodičům se nedivím. Vaše pejsky vodit je jistě větší potěšení než poskakování na koloběžce.
    Krásný a snad už bezpřeháňkový týden!

    OdpovědětVymazat