pondělí 3. května 2010

Mám ráda moje doma

V sobotu jsem za volantem v autě na dálnici z Prahy domů zase rozjímala, jak málo městský člověk jsem.Ráda si vyrazím do rušné ulice, přežiju i nákupní centra, vydržím v zácpě na výjezdu, ale můj šálek kávy to není.Mám ráda své malé město, kde každého znám a vůbec netoužím po ruchu velkoměst.Jistě je kouzelné toulat se ve starých uličkách a nasávat atmosféru dávných časů a pak nikam nespěchaje zaparkovat do útulné kavárničky a s knížkou v ruce líně pozorovat dění okolo.To mám ráda, ale jen na chviličku.
Já se vnitřně cítím býti "paní Kudrnovou".Život v klidu naší samoty, intimita naší zahrady, voňavá rána se psy v závěsu a kafem na houpačce to mě nabíjí.
Mám ráda dlouhé výlety do přírody, kdy psi nemusí být na vodítku a mohou volně lítat v trávě, pořádně se zablátit, abych měla další hodiny co dělat, než je uvedu do původního stavu.To mám ráda.

Mám ráda všechny barvy přirody a mám ráda všechny kytky, co rostou okolo mě.Mám ráda i obyčejné žluté pampelišky, které obarvily psí nožky do žluta!
Tady se cítím opravdu dobře.Za ty roky jsem se naučila žít trošku po "psím " způsobu a snažím se radovat z toho, co je právě teď.Proto jsem se moc radovala, když jsem pobyla s milými přáteli a moc jsem se radovala, když jsme v neděli vyrazili s panem Pepou a smečkou k rybníku a bylo mě dobře na tom světě, kde si každý může sám za sebe vybrat, jak a kde chce žít a žít tak, aby jeho život za to žití stál! Jak říkala jedna moudrá filmová žena : "Život je jako bonboniera a nikdy nevíš, co uchutnáš...! "
... a mám ráda Tomáše Kluse a jeho poslední CD! Poslechněte si ho, možná se zamyslíte...

6 komentářů:

  1. Ahoj Vlaďko, krásný koment z relaxační neděle. Posldní fotka je krásná, opět všichni pěkně v řadě, musíš mi dát recept jak toto docílit :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak takhle to cítím i já....do posledního písmenka:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Miluju Tomáš Kluse. Myslíte jeho poslední album Hlavní uzávěr splínu nebo vydal teď ještě nějaké jiné?

    OdpovědětVymazat
  4. Ne, myslím tohle album!Mne moc oslovuje a teď v době před volbami, je tam hodně písniček, které by nám měly připomenout, co a jak je a jak bylo!A není to jen Malčik moj!
    Budu netrpělivě vyhlížet další nové CD!

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Vladěnko, děkuji za nádherný příspěvek, opět o životě, o krásném životě, o Tvém i našem životě. Jsi moudrá žena ze srdcem na dlani - toť čtu mezi řádky :o)
    I já to mám podobné, občas je fajn že změním režim, protože to chci, cítím, proto abych ihned pochopila, že ten můj režim, život, stereotyp prostě miluju a měnit ho nechci, nebo né na příliš dlouho :o))
    Opět moc krásné fotografie, hezký večer, Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Vladi, děkuji, že jsi se stavila u mne na blogu. Ta spací fotka se štěňátky je moc pěkná, jsou kouzelná:-)A já teda taky budu muset použít to nehezké slovo, taky závidím(v dobrém:-), muže veterináře:-). Práce se zvířaty, to byl můj dávný sen, který mne držel dlouho...přeji krásný pohodový víkend
    janka

    OdpovědětVymazat