neděle 16. května 2010

Když v neděli prší

Dnes u nás počasí nestálo za nich.Byla líná a uplakaná neděle.Všichni moji lidé se nějak rozptýlili po domě a každý se oddával své oblíbené činnosti.Pejskové popadali na své pelíšky a za nic na světě nechtěli jít ven do deště.Rozhodla jsem se, že si udělám pořádek v počítači a trošku si vysmejčím galerie fotek.Jak jsem se tak probírala kde čím,otevřela jsem fotky z cesta a propadla se kouzlu dálek a snila si a snila.Milujeme s panem Pepou cestování.Jelikož máme hodně pejsků, cestují s námi.Cestujeme různě, bydlíme v kempech, karavanu nebo u přátel, ale také hotelích - to psi milují!Naší opravdu srdeční záležitostí je Finsko a Švédsko.Máme tady plno přátel a proto jsme mohli tyto země poznat tak nějak blíže, než jen obyčejní turisté.Mám ráda seveřany pro jejich otevřenost a upřímnost a jsou jako jejich příroda, na první pohled drsní a nedotčení, ale uvnitř laskaví, pohostinní a přátelští.Trošičku blíže mám k Finsku.Je to tak čistá a voňavá země a její lidé i přes všechny nástrahy počasí a přírody jsou velcí milovníci života, i když málo slunce a častá tma , dlouhá zima a tuhý mráz jsou velikými soupeři zdravého rozumu.Mám tak ráda své severské přátele a moc se těším, že se zase brzy uvidíme.Jsem ráda že jste Ove, Gun, Evo, Minno,Jarno, Tarjo, Leilo a Marjut součástí našeho bytí!
Finsko, čisté a plné květin


Helsinky a já s Minnou v kavárně

Kouzelná zákoutí v Porvo

Dánsko a Little Marmade na cestě do Švédska

Švédsko


Tajemná Upsala

10 komentářů:

  1. Krásné inspirativní foto....

    OdpovědětVymazat
  2. Jejda, hned bych vycestovala. Krásné fotky. Také, jakmile zasednu k fotkám z cest, propadám nostalgii a touze zase někam odjet. Sever moc neznám, tak jsem si to tady užila. Nádhera:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu nádherné fotografie - muselo tam být krásně! Vladěnko, mrkni prosím na můj blog, posílám Tě do hry :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéééé, to je opravdu nádhera - je to můj sen vyrazit za písní severu... Úplně chápu, že je to vaše srdeční záležitost. :o)

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Vlaďko, dnes jsem narazila na Váš blog. Právě jsem ho jedním dechem pročetla celý celičký. Je tu krásně, milo, útulno...nechybí tu humor, nadhled, upřímnost a veliká láska k rodině, pejskům a vůbec ke všemu co děláte a čím a kým se obklopujete...nádhera...s Vaším dovolením se budu ráda vracet...mějte se krásně Helča

    OdpovědětVymazat
  6. Nádhera, taky jsem se zasnila:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vlaďko,
    naše slabosti a radosti jsou podobné, sever taky miluji a plně souhlasím s tou otevřeností. Ale musím říct, že jsem se na svých cestách setkala vždy s laskavými lidmi, asi platí, když má člověk úsměve na tváři a upřímné srdce, tak se setká s dobrými lidmi. Přátele na severu ti tak trochu závidím, v dobrém.
    Příjemný týden
    Iva

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky. Dandíčkářky jsou přátelské od severu po jih jen na Senovážném je začarovaný kruh, neníliž pravda :o)))))
    Ty máš krásný nový kabátek :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Mám a moc za něj děkuji Handy! Je skvělá! Děkuji také všem novým virtuálním přítelkyním za milá slova a jejich návštěvu u nás v " Pro radosti"!:O)))
    Lidunku, Senovážné asi lapá po dechu a já tleskám! Nebo máš jiné info?

    OdpovědětVymazat
  10. Tak na "sever" bych se jednou ráda podívala a doufám, že se mi to splní. teď aspoň děkuji za možnost pokochat se fotkami..

    OdpovědětVymazat