středa 24. listopadu 2010

Nikdy neříkej nikdy...

Pan Pepa mě dneska " vyvezl" do velkoměsta. Tedy spíše vyvezl naše auto do servisu a mě vzal při té příležitosti s sebou. Byla jsem docela ráda, že nadýchnu ještě v relativně bezpečném čase předadventní náladu v obchůdcích , než lidé začnou šílet s nakupováním.
Miluju vánoce a hrozně ráda dávám dárky. Mám ráda takové ty maličké, z lásky a od srdíčka.Právě takové jsem chtěla v klidu pohledat a po dlouhé době nadýchnout i tu městskou atmosféru.
Cestou začalo chumelit.Už v autě jsem si říkala, že jsem měla raději zůstat doma a dodělat si rozdělané úklidové práce.Pan Pepa se mě smál a říkal, že to jsem celá já...! Doma bych jistě zase litovala, že jsem nikam nejela :o)
Měla jsem více jak tři hodiny pro sebe a vydala se do ulic.Opravdu dlouho jsem nebyla jen tak pokukovat po krámech a opravdu dlouho jsem nebyla v centru našeho " velkoměsta" a opravdu jsem se nestačila divit, jak moc se to všude změnilo, jak záhadně zmizely mé oblíbené obchody, jak vyrostly nové a jak tuhle část mého " rodného a studentského" města už vlastně vůbec nepoznávám.
Moje intuice z auta měla určitě něco do sebe.Chodila jsem od krámu ke krámu a velmi brzy jsem zjistila, že stejně nic nekoupím a že se vlastně ani z ničeho netěším ...
Doklopýtala jsem do zcela nového a obrovského nákupního "ráje".Všude vykukovaly nazdobené umělé stromky, kýčovité ozdoby a strašně moc lidí.Dvakrát jsem vyjela pohyblivými schody nahoru a dolu a nenašla nic, co by mě alespoň trošku zaujalo...!A jak jsem tak svištěla mezi patry, najednou se mi udělalo opravdu zle.Málo vzduchu, směsi vůní i pachů a já si chtěla rychle někam sednout.A ejhle! Nebylo kam.Prosila jsem sebe samu, ať vydržím a hloupě sebou někde neplácnu.
Před očima jsem měla barevné kruhy , ruce se mě klepaly a najednou jsem uviděla řadu židlí. Hurá! Sednu si! Ani nevím, jak jsem na jedné z nich přistála! Byla to obrovská úleva.Sedím!
" Tobrý den, pany, gelové nehty nebo lakovat nebo francouzká?" U stolku na proti mě seděla milá asiatka s rouškou přes ústa a evidentně mě hodlala upravit ruce. " Klid pany, uvolnit a nechat ruce pro mne". Nevolnost byla ta tam a já zjistila, že jsem přišla omdlít do " European nails studia" , kde jeden vedle druhého seděli u malých stolků mladí asiaté a vyráběli umělecká díla na rukou "zaměstnaných" žen.Bylo mi trapné vstát a odejít a jen jsem v duchu počítala, kolik mám v peněžence peněz a jak to udělat, aby mě ruce nezdobily dlouhé zelené nehty s perlami! Dopadlo to výborně! Slečna mě udělala velmi příjemnou masáž rukou, manikuru a pak mě nehty krásně nalakovala ála Francie. A zlatá tečka přišla nakonec! Stálo to" pouhých" 200 Kč!
Pan Pepa se velice divil, že jsem nic nekoupila a nestačil se divit ještě více, když jsem mu před obličejem šermovala krásnými nehtíky! A tak nikdy neříkám nikdy... Moje první manikura byla velice příjemná. Sice mě "zapečená Francie" záhy odplula ve škopku na úklid, ale musím říci : " Zajímavý den! "


9 komentářů:

  1. Milá Vladěnko, podobný výlet mám už taky za sebou, tedy bez mdlob (nebyla jsem od nich daleko) a té manikury :o) Dokonce i s těmi úvahami, že bych byla doma užitečnější...
    A tak budou dárečky pro kamarádky hand made, mě to radost dělá, tak snad i ony ji budou mít.
    Pohodový večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. :o))))) ještě,že to ti naši Pepové chápou, já to tedy mám úplně stejně. Ještě ke všemu váhám, jakobych ani nebyla býk ale váha.
    Příjemné obchůdky v Praze pořád jsou(můžu příště navést ) a nákupní centra poskytují zase skvělý servis a v tomto nečase jsou vhodnější.
    Moc zdravím :o)

    OdpovědětVymazat
  3. Jůůů, sedím tady s příjemným úsměvem na tváři a říkám si jak je ten život krásný :o))
    Skvěle jsem si početla Vladěnko! Čekala jsem různorodý konec Tvého výletu a napětí mne popohánělo číst rychleji a rychleji jak toto dopadne :o)) a závěr fakt nemá chybu!!!
    Moc Tě zdravím a přeji pěkný večer, Martina

    OdpovědětVymazat
  4. Veľmi príjemné čítaníčko:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  5. Vladi,krásné a pravdivé čtení.
    Já myslela že takové zážitky mám jen já......A ono nás je více.Ale v tvém podání se to moc krásně čte.

    Měj se krásně.Marťa

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně jsem si početla, ještě více usmála, měla jsi opravdu krásný zážitek.
    Iva

    OdpovědětVymazat
  7. Bezva, že to byl nakonec prima den a vlastně i relaxační:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to je příběh přímo vánoční. Hezky se to četlo a mělo to nečekanou pointu:-) hezký advent přeji:-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jsem ráda, že to dobře dopadlo!

    OdpovědětVymazat