středa 29. září 2010

Těším se a moc !

Ani jsem nedoufala, ale dopadlo to! Vlastně jsem si ani ve svých nejtajnějších představách nedokázala představit, že tuhle cestu uskutečním. A ono je to tady! 3.11. letím s mým zlatým panem Pepou, Zojinkou a Toníčkem do Skotska! Letíme na krásný výlet, ale také letíme na neuvěřitelné setkání milovníků našeho krásného psího plemene! Letíme do Edinburgu a odtud pojedeme autíčkem do Abbotsfordu na Dandie Dinmont Abbotsford Event 2010! Je to úžasné celosvětové setkání přátel dandíků - psů , kteří jsou již několik let zapsáni na listině ohrožených plemen.
Součástí setkání je i společný oběd v hotelu Dryburgh Abbey Hotel nedaleko Melrose.Druhý den na setkání navazuje výroční klubová výstava CDDTC. My jedeme na výlet a užít si atmosféru a naši pejsci zůstávají doma.
Co je to Abbotsford? Je to jedna z prvních velkolepých budov postavených na řece Tweed v letech 1816 - 1823. Kdo do stavby investoval a kdo byl jejím majitelem? Nikdo jiný než sám velký spisovatel a básník Sir. Walter Scott! Vzhled Abbotsfordu navrhl významný anglický architekt té doby William Atkinson.
Pro nás " dandíkáře" je jméno Waltra Scotta téměř posvátné a chápeme tu obrovskou poctu uspořádat setkání přátel a výstavu v místě jeho bydliště a působiště.
Byl to právě Walter Scott, který ve svém románu Guy Mannering píše o farmáři Jamesovi Davisonovi, který žil na své farmě obklopen velikou smečkou veselých a zvláštních teriérů s velikýma očima původně nazývaných " Old nebo Little peper" a " Old nebo Little mustard".A právě v tomto románu se poprvé objevuje farmářova přezdívka " Dandie Dinmont" a podle ní se začali nazývat i tito úchvatní člověku zcela oddaní psíčci - Dandi Dinmont terieři!
Milý pane Waltře Scotte! Moc , moc se těším, že nahlédnu do vašeho soukromí a poznám na vlastní oči mista, ke kterým se poutá historie plemene, které zcela ovládlo můj život!

8 komentářů:

  1. Tedy Vlaďko, to je nádhera! Jak výlet, tak místo, příběh - úžasné! Budu na tebe myslet, pěkně si to užijte a hlavně nám pak poreferuj!
    Moc zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. WAU, mám velkou radost za Tebe Vladí. To bude panečku výlet, parádně si to užijte, myslím že o tom není pochyb už teď. Prima den, Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Walter Scott, zakladatel romantického románu, to mluví za vše.:-) A Skotsko je nádherná země, krásně si ten výlet užijte a moc se těším na zpravodajstí ze země dandíkům zaslíbené:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Vlaďka to tvoje "pán Pepa" je rozkošné :)

    Takže ste si darovali jeden priam vianočný darček o mesiac skôr. Užite si krásne Škótsko, my si ho vďaka tebe užijeme sprostredkovane neskôr, však? :)

    Ozaj, ako sa vyriešil problém s pánom "Václavom"?

    Pekný deň ti prajem

    Eva

    OdpovědětVymazat
  5. tak gratuluju amoc vám to přeju!

    OdpovědětVymazat
  6. Wow! Tu sa plní jeden z mojich snov! Zo srdca ti to želám a teším sa na sprostredkované zážitky:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  7. Vlaďko, přeju ti cestu, tak trošičku závidím :), a vypnout potřebuju hodně moc... Pěkné podzimní dny!

    OdpovědětVymazat
  8. To musela být náádhera. Vladěnko, co stojí takový pejsek? Dětem se mooc líbí.

    OdpovědětVymazat