neděle 13. června 2010

Relaxace

Náš víkend se nesl v duchu absolutní relaxace.V sobotu jsem sice byla v práci, ale díky " Cultural Reagge Vibez", která se konala v lomu " U sv. Josefa" od pátku do neděle jsem měla v práci o zábavu postaráno.Jen co jsme v sobotu ráno otevřeli lékárnu , měli jsme v oficíně zástupy sežehlých a komáry okousaných " regařů" a postřiky na komáry, opalováky a alkoholové vyprošťováky šly na dračku.Můj syn Honza mě říká: " Nesuď knihu podle obalu" a tak jsem se snažila býti maximálně tolerantní k té veškeré směsici dredařů a jiných zábavných typů, kteří brouzdali městem a byli děsně " v poho..."Pravda, někdy to dalo hodně práce a zápach linoucí se za některými , byl v horku těžko větratelný, ale byla jsem cool...!
Odpoledne jsme měli báječný výlet k Dáše a Lubošovi na chalupu, kde žije náš malý Dobiáš.Na pejskařině miluju i to, že díky ní získávám spoustu nových a výborných přátel, kteří jsou ze začátku " novými majiteli" našich odchovánků a záhy se mění ve výborné přátelé! Dáša a Luboš jsou skvělí a milí lidé a jsem šťastná, že Dobiáš žije právě u nich!
Jejich chaloupka je neodolatelná.Všude dýchá láska a pohoda a vše je podřízeno novému členu rodiny, který je na veliké zahradě pánem světa.Hned poznal svoji starou smečku a bylo plno "psí radosti" . Domů jsme odjížděli velice neradi a s příslibem, že se zase brzy navštívíme! Jsem ráda, že mě život do cesty přihrál tyhle úžasné lidi. Dáša je duší veliký bohém a milovník všeho živého.S láskou dělá doma sýry, peče neodolatelné štrůdly, šije kouzelné hračky a hrdě začala s Dobiášem žít podle " Barf". Tedy Dobiáš dostává pouze syrovou stravu! ... Obdivuji ji!

V neděli ráno se ve mě probudila hospodyňka a udělala jsem výborný dezert z jahod.Nemám odvahu ho nazvat " tiramisu", ale všem chutnal.Na návštěvu k nám dorazil další naš zlatý " odchovánek" Badyán s paničkou Marcelou a dalším dandím kumpánem Rayem!Bylo nám společně milo na naší zahradě!

Marcela je další moje kamarádka , kterou mám díky "psům".Je to milý člověk s velikým srdcem a nelehkým břemenem na zádech.Mnohdy si říkám, že já bych jejímu tempu vůbec nedokázala čelit! Mám svého pana Pepu a někdy ráda přenechám váhu veškerého dění na jeho bedra.Marcela musí unést váhu celého světa sama.Marcela je vdova.Manžel jí opustil v době, kdy to vůbec nečekala a nechal jí samotnou se dvěma dětmi, domem a veškerými starostmi, které před tím nemusela řešit.Marcela je vážně nemocná v invalidním důchodu a vše zvládá z neuvěřitelnou bravůrou a já se každým dnem musím klanět její statečnosti, odvaze a srdnatosti s jakou byla nucena se postavit realitě! Mám ráda Marcelu, protože je to silná žena a jsem ráda, že vstoupila do mého života, aby mě naučila, že pokud člověk má sílu a má proč, zvládne i nezvládnutelné.Dnes je moje psaní pro Marcelu a chci, aby věděla , že je pro mě moc důležitá osoba, že jsem ráda, že je v mém životě!

7 komentářů:

  1. Krásné psaní.Takové lidi jako Marcela také obdivuji. A je hezké mít je kolem sebe. Moc se mi líbí všichni ti psíci, moje psí duše vždy tady pookřeje.

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Vlaďko, krásné fotky, krásné čtení...přinutila si mě zamyslet se, že bych měla trochu přibrzdit...Děkuji!
    Mějte všichni pohodový den, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Opět je u Tebe/vás moc milo! Opět jsem si krásně početla a opět se zamyslela ....
    Moudrá slova Honzíkova "nesuď knihu podle obalu", někdy je těžké si to uvědomit, ale je to tak pravdivé. Moc tě zdravím Vlaďko :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsem si početla, Marcela je prima ženská!
    Přeji, ať se pejskům i jejich páníčkům dobře daří:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak tento príspevok som si od včera odkladala na prečítanie, keď sa naň budem môcť sústrediť.

    Po bežnom prehliadnutí fotiek som myslela, že je hlavne o štvornohých rozkošníkoch. Vlaďka ja ich snáď ani inak neviem pomenovať, sú neskutočne nádherní.

    Záber, kde sú ôsmi vedľa seba (ak som ich dobre zrátala :) ), by si kľudne mohla speňažiť ako poster :)) Tak ich odo mňa pekne pohladkaj a povedz im, že v skutočnosti sa ich plemeno nevolá Dandie dinmont teriér, ale Rozkošník Dandie dinmont teriér :)

    Napokon ma zaujal celý príspevok, ktorý hovorí nielen o húževnatej Marcele ale dáva nám možnosť spoznať aj teba ako osobu tolerantnú voči inakosti. To si cením. A Honzu, je iste človek s dobrým pohľadom na svet.

    Maj sa krásne,

    Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Vlaďko, z počteníčka jde cítit jako vždy naprostá pohoda.A před paní Marcelou smekám!!klobouk dolů!!Krásné dny,Flo

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Vlaďko,
    umíš vše tak krásně napsat, že hltám každé slovíčko.
    Je vidět, ža máš kolem sebe báječné lidi, možná je to i tím, že ty jsi báječná, protože kdo jiný než dobrý človíček by měl takovou smečku krásných hafanů. Za tu starost a péči ti patří můj velký obdiv.
    Já se starám o dva, a dávají mi zabrat, hlavně proto, že velký toho malého nemusí.
    Hezký večer.
    Iva

    OdpovědětVymazat