pondělí 21. června 2010

...a je to tady!

A je tady moje vysněná dovolená, čas volna, čas relaxace a odpočinku.A je tady také "Honzík´s road" do Toronta, Canada.Odlétá zítrá ráno! Vůbec nechápu, že ho neuvidím celý měsíc.Na Ondrovi cestovatelské kousky jsem si již za ty roky zvykla, ale Jenda, Jeníček odjíždí na tak dlouho poprvé!Jako člen cestovatelského koužku při Jazykovém gymnáziu v HK byl již ledaskde, ale vždy tak na týden až deset dnů.Celý dům je plný kupek a kupiček a já jen tiše doufám, že to nějak napasujeme do cestovní tašky, kterou :"rozhodně v žádném případě nevymněním za ten veliký "loďák"!", říká Jeník! Tak nám držte palce, ať se to vejde.
Honzík je najednou velký chlap a já tiše v srdci pláču a chci ,aby se vrátila doba , kdy byl on i Ondra malý a svět byl nějak pomalejší, jednodušší a já chci zase sedět potmně v dětském pokoji a držet v dlani ty malé nožky a hladit voňavé hlavičky malých válečníků, klopýtat o hračky a zlobit se s nepořádkem! Ta doba je pryč! Už jsou tady dva dospělí muži, lidé zodpovědní za své činy a lidé plnící si své sny.Ne nadarmo se říká, dej dětem křídla ,ale mávat už musí sami! Tak já jim ty křídla dala a oni mávají o sto šest a já jen tiše a hrdě sleduji jejich let a jsem pyšná matka na své syny a doufám, že jednou se mi vrátí v jejich náhledu na svět způsob a styl svobodné výchovy , kterou jsme jim dali a že jednou docení všechnu tu starost a starost a starost, kterou nás to stojí, abychom jim umožnili poznat svět.Můj tatínek mi vždycky říkal, jediné co ti nikdo nevezme jsou zážitky.Měl pravdu! Šťastný let můj Honzo a krásné kanadské prázdniny!
Mě doma zůstává sedmihlavá psí smečka.Byli jsme odpoledne v lese a já čerpala energii.Budu jí moc potřebovat.Čeká mě také velké balení! Já , pan Pepa , Bazalka, Tess a Eda odjíždíme na náš milovaný sever.Čeká nás Herning, Dánsko.Těším se na kamarády, na milá setkání, na krásný hotel na břehu jezera, na klid a pohodu a pak na nervy a stres na Světové výstavě psů!
Tak nám držte palce!
A zbytek smečky? Mám úžasné rodiče.Přijede tatínek a bude pečovat, přijede maminka a bude pečovat a přijede Ondra, který je teď někde na cestě z Francie! Mám já ale štěstí na lidi :o)

11 komentářů:

  1. Milá Vlaďko, jak ti rozumím - před 2 lety si naše holčička, čerstvá osmnáctka vymyslela, že ukončí ročník o 2 měsíce dřív, aby mohla odjet do Anglie (na skoro půl roku) a poznávat svět. Na tom letišti jsem si sáhli na dno...Ale ty zkušenosti, co si přivezla, ty jí jinak nepořídíme. Tak zatni zuby a utři si slzy, Honzík to zvládne, nejen zvládne, užije si to a přijede bohatší.
    Ty si užij krásnou dovolenou, moc se těším na fotky.
    Klidný večer, myslím na tebe a moc zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Vladěnko,šťastnou dovolenou.
    Jendovi přeji též šťastný odlet a o to šťastnější návrat.Užijte si to!

    OdpovědětVymazat
  3. Vlaďko, moje děti zapustily kořeny hluboko, takže jsem nikdy nic podobného nezažila, ale dokážu si to živě představit. Popřej mu i za mě hodně štěstí a tobě přeji úžasnou dovolenou.
    Příjemný den
    Iva

    OdpovědětVymazat
  4. Joj mamčo, toto je ten ozajstný prestrih pupočnej šnúry, všakže?:) Som rada, že mám dietky ešte malé a že takéto okamihy sú ešte len pred nami... Držím palce zvládnuť ten čas. Tvoji chlpatí loptoši ti to budú iste uľahčovať.
    (Ak by predsa bolo ešte smutno, napíš, pošlem naše dva rýchle šípy -Rebi 5,5 Jakubko 2,5:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  5. Vlaďko,neboj,Honzík je šikovný a zvládne to
    -tedy žádný strach:-).A Tobě přeji nádhernou dovolenou.Prostě,užíj si Dánsko, jak se patří :-))....F.

    OdpovědětVymazat
  6. Vladi krásnou dovolenou a neboj Honza to zvládne...je přece chlap.Marťa

    OdpovědětVymazat
  7. Vlaďko, užijte si krásnou dovolenou a držíme palečky na výstavu!

    OdpovědětVymazat
  8. Vlaďko, jako každá máma i já s Tebou cítím, neboj Tvůj Honzíček je velký a chytrý chlap všechno zvládne, uvidíš! A TY, užij si dovolenou, odpočívej, odpočívej, odpočívej .... Ať se na světové výstavě psů líbííí :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  9. Honzíkovi i vám přeji šťastnou cestu a o něco později i sťastný návrat! Dovolenou si pěkně užijte, odpočiň si. V Dánsku jsem nikdy nebyla, tak se těším, jak si potom zavzpomínáš:-) Měj se moc hezky!

    OdpovědětVymazat
  10. Vlaďko, máš prima syny. Nevychovala jsi žádné pecivály tak úsměv a mávat :o)))) A ty si to pořádně mezi dandími mámami užij. Jo to já závidím ach jo Tak pěkné pozdravení všem že přejí Holynkovi

    OdpovědětVymazat